Noiz sortua: 2018-11-10 00:30:00

ERREZETA

Legatza plantxan zerba orrimamiekin

ANDONI CANELLADA /FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko jatetxea, Ormaiztegi

2018ko azaroak 10

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT

200 gramoko 4 legatz xerra, azalarekin.

Dozena bat zerba orrimami.

8 gari zainzuri.

3 baratxuri ale.

Oliba olio birjina.

Limoia.

Gatza.

1. Zerbei hosto berdea kendu, plater honetan orrimamiak bakarrik erabiliko baitira. Orrimamien ertzetako azaltxoa ongi kendu, eta limoi erdi batekin igurtzi zerba guztiak bi aldeetatik. Horri esker, egostean orrimamiek kolore zuria mantentzea lortuko da.

2. Urez beteriko lapiko bat sutan berotzen jarri, gatz pittin batekin. Irakiten hastean, zerbak gehitu, eta hogei bat minutuz su bizian egosi. Jarraian, ur hotzetan pasatu, hoztu daitezen, eta gorde. Lapiko berean, gari zainzuriak irakin, hamar bat minutuz, lodieraren arabera. Horiek ere ur hotzetan freskatu, eta gorde.

3. Zartagin bat edo plantxa berotzen jarri, eta, oso bero dagoenean, legatz solomoak jarri, azala gorantz dutela. Oliba olioa eta gatz pittin bat bota. Legatz solomoak lau bat minutuz eduki ondoren, buelta eman, eta beste hiru bat minutuz eduki.

4. Bitartean, beste zartagin bat jarri berotzen, olio txorrotada batekin. Lau baratxuriak xerra finetan moztu, eta zartaginera gehitu. Baratxuri zatiak gorritzen hasten direnean, zerbak eta zainzuriak denak batera zartaginera gehitu, eta pare bat minutuz bertan erregosi. Limoi zati baten zukua gehitu, plantxan eginiko legatza zartagin horretan jarri, eta sua kendu.

5. Tapa batekin estali zartagina, eta pare bat minutuz lasai utzi, atsedena har dezan. Atsedenaldi horretan legatzak bere zukua askatuko du, eta zaporea emango die barazkiei.

6. Mahaira zerbitzatzeko, legatz xerra bat jarri plater bakoitzean, barazkien gainean, eta jateko prest egongo da.

Goizeko buletina

BERRIAren papereko edizioaren gai nagusiak biltzen ditu egunero (astelehenetan salbu). Goizean goiz iristen da zure posta elektronikora.

Albiste gehiago

Covid-19 daukaten gaixoak zaintzen duten bi erizain besarkatzen 55 egun gaixo zeraman gizon bat sendatzean. ©Andoni Lubaki / Foku

Koronabirusaren azken datuak

Berria

Euskal Herrian 31.166 gaixok eman dute positibo guztira, koronabirusa atzemateko probaren bat eginda. Horietatik 2.150 hil dira. Grafikoak, albiste barruan.

Hauteskunde Batzordeak bihar aztertuko du Ordiziako egoera

Hauteskunde Batzordeak bihar aztertuko du Ordiziako egoera

Arantxa Iraola - Jon Ordoñez Garmendia

Ordiziako positiboekin lotutako 48 kasu zenbatu dituzte dagoeneko. Maskara erabiltzea nahitaezkoa izango da Gipuzkoako herri horretan, eta tabernetako jarduna mugatu egingo dute. Beste taberna bat itxi dute, langile batek «positibo ahula» eman duela eta.

PCR probak egiten, aste honetan, Ordizian. ©JON URBE / FOKU

Maiatzaren 20tik ez zen hain datu txarrik positibo berrietan

Mikel P. Ansa

Hego Euskal Herrian azkeneko 24 orduetan 35 kasu positibo berri agertu dira PCR probak eginda. Maiatzaren 20an 31 kasu izan ziren, eta hilabete eta erdian ez da hain emaitza txarrik izan.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna