Albistea entzun

ERREZETA

Raf tomatea ahuntz gaztarekin

JUANAN RUIZ / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2017ko otsailak 11

osagaiak

Raf motako lau tomate.

Tipulin bat.

Errulo formako ahuntz gazta bat.

Gatza.

Ozpina.

Oliba olioa.

Probentzako belarrak.

Xaflatan mozteko ogia.

Raf tomatea oraintxe hasten da puri-purian. Tomatea gaztarekin oso ongi uztartzen denez, platertxo hau presta daiteke sasoi honetan.

1

Lehenik, labea berotzen ipini. Erretilu batean ogi xafla batzuk ipini, eta xafla bakoitzaren gainean gazta xafla batzuk, 2 zentimetro ingurukoak.

2

Gazta mozterakoan komeni da aurrez labana pixka bat berotzea, lana errazteko, eta batik bat gazta xaflak ez puskatzeko.

3

Ondoren, gazta xaflen gainean Probentzako belartxo batzuk jarri, eta, labea oso beroa dagoenean, bertan sartu pare bat minutuz gutxi gorabehera.

4

Bitarte horretan, tomateak moztu. Tomate mota hori mozteko modurik egokiena ataletan moztea da. Plater handi batean kokatu tomate puska guztiak, eta gatza gehitu.

5

Ondoren, tipulina moztu, eta ontzitxo batean oliozpina prestatu. Gero, tomateak ongi oliozpindu.

6

Jarraian, labetik ogitxoak atera. Tomateen gainean ogi eta gazta tostak kokatu, eta jateko prest dago entsalada goxoa.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

 ©BERRIA

«Ibarruri oso harro sentitu zen beti bere euskal erroez»

Amaia Igartua Aristondo

Dolores Ibarruri 'Pasionaria'-ren biografia bat argitaratu berri du, haren artxibo pertsonalean oinarritutakoa: 'No pasarán'. XX. mendearen zati handi bat zeharkatzen du bizkaitarraren bizitzak.
EPICA ikerketan 2.872 metroko sakoneratik ateratako izotz lagina, 2002-2003an. ©LAURENT AUGUSTIN/CNRS PHOTOTHQUE

Izotzik zaharrena nahi dute

Jakes Goikoetxea

Beyond EPICA ikerketa proiektua Antartikan lanean ari da, izotza zulatu eta duela 1,5 milioi urtera arteko izotz lagina ateratzeko. Laginari esker, klimaren bilakaera ezagut dezakete.
Andres Urrutia euskaltzainburua eta Gaizka Aranguren kazetaria, <em>Ezina ekinez egina</em> saioan. ©BERRIA

Euskararen historiari buruzko saioa gaur ETB1en: 'Ezina ekinez egina'

Enekoitz Telleria Sarriegi

Gaizka Arangurenek aurkeztuko du. EITBk bat egingo du Euskararen Nazioarteko Egunarekin

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.