ERREZETA

Onddo berria gorringoarekin

GORKA RUBIO / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez - Kuko jatetxea, Ormaiztegi

2014ko urriak 25

1

Oraintxe onddo sasoi betean gaude, eta, errezeta ahalik eta goxoena ateratzeko, onddo berriak erabiltzen baditugu —txiki edo ertainak—, askoz ere goxoagoa aterako zaigu platera.

2

Lehenik, onddoen zurtoinak zuritu, eta ondoren onddoak uretatik pasa, txapelak ongi garbitzeko. Ez beldurtu uretan bustitzean; izan ere, hezetasun falta izaten dute maiz, eta ongi etorriko zaie.

3

Ondoren, xaflatan moztu eta gutxinaka zartagin batean frijitu. Hiru bat txandatan. Frijitu ahala, erretilu batean gordetzen joan.

4

Gero, zartagin berberean olio pixka bat gehixeago ipini, eta bertara tipulin eta baratxuri ale xehatuak gehitu. Gatz pittin bat gehixeago bota, eta 15-20 minutuz su motelean erregosi.

5

Horren ondoren, aurretik frijitutako onddoak zartaginera gehitu, eta ongi nahastu. Mantendu bost bat minutuz, dena ongi berotu dadin.

6

Aldi berean gatz pittin bat gehitu, eta gustukoa baduzue, piper hautsa ere bai, bizitasun berezia emango baitio.

7

Ondoren, lau arrautzak gorringo eta txuringoetatik banatu.

8

Zerbitzatzeko, plateraren inguruan jarriko ditugu onddoak, eta argazkian ikusten den moduan arrautzaren gorringo gordina erdian jarri.

9

Jateko garaian, gomendagarria da labanarekin arrautzaren gorringoa puskatzea eta, ondoren, onddoekin nahastuta jatea.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Izan zaitez BERRIAlaguna

Irakurtzen ari zaren edukia libre ematen jarraitu nahi dugu. Euskaraz informatzea da gure eginkizuna, zure eskubidea. Sareko irakurlea bazara, konprometitu zaitez irakurtzen ari zarenarekin. Geroa zugan.

Izan zaitez BERRIAlaguna