Onddo berria gorringoarekin

GORKA RUBIO / ARGAZKI PRESS.
Iker Markinez.
2014ko urriaren 25a
00:00
Entzun

1

Oraintxe onddo sasoi betean gaude, eta, errezeta ahalik eta goxoena ateratzeko, onddo berriak erabiltzen baditugu —txiki edo ertainak—, askoz ere goxoagoa aterako zaigu platera.

2

Lehenik, onddoen zurtoinak zuritu, eta ondoren onddoak uretatik pasa, txapelak ongi garbitzeko. Ez beldurtu uretan bustitzean; izan ere, hezetasun falta izaten dute maiz, eta ongi etorriko zaie.

3

Ondoren, xaflatan moztu eta gutxinaka zartagin batean frijitu. Hiru bat txandatan. Frijitu ahala, erretilu batean gordetzen joan.

4

Gero, zartagin berberean olio pixka bat gehixeago ipini, eta bertara tipulin eta baratxuri ale xehatuak gehitu. Gatz pittin bat gehixeago bota, eta 15-20 minutuz su motelean erregosi.

5

Horren ondoren, aurretik frijitutako onddoak zartaginera gehitu, eta ongi nahastu. Mantendu bost bat minutuz, dena ongi berotu dadin.

6

Aldi berean gatz pittin bat gehitu, eta gustukoa baduzue, piper hautsa ere bai, bizitasun berezia emango baitio.

7

Ondoren, lau arrautzak gorringo eta txuringoetatik banatu.

8

Zerbitzatzeko, plateraren inguruan jarriko ditugu onddoak, eta argazkian ikusten den moduan arrautzaren gorringo gordina erdian jarri.

9

Jateko garaian, gomendagarria da labanarekin arrautzaren gorringoa puskatzea eta, ondoren, onddoekin nahastuta jatea.
Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Orain, aldi berria dator. Zure aldia. 2025erako 3.000 babesle berri behar ditugu iragana eta geroa orainaldian kontatzeko.