ERREZETA. OSAGAIAK

Prantxikaren bizkotxoa

GORKA RUBIO / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez - Kuko jatetxea, Ormaiztegi

2015eko irailak 5
4 LAGUNENTZAT

Flanerako:

5 arrautza oso.

Litro erdi esne.

125 g azukre.

125 g azukre, gozokirako.

Banilla makilatxoa.

Bizkotxorako:

3 arrautza.

3 koilarakada azukre.

3 koilarakada irin.

1

Lehenik, flanarekin hasiko gara. Esnea eta azukrea lapiko batean irakiten jarri, banilla makilatxoarekin.

2

Irakiten hastean, itzali eta sutik erretiratu. Gozokirako azukrea zartagin batean ipini, eta sutan berotu gozokia lortu arte. Flanaren moldean jarri, eta hozten utzi.

3

Ontzi batean, arrautzak ongi irabiatu, eta esne beroa gehitu. Ongi nahastu, eta flanaren moldera gehitu.

4

Labea 160 gradutan berotzen jarri, eta flanaren ontzia labean sartuko dugu 25 bat minutuz.

5

Atera baino bost minutu lehenago, bizkotxoa prestatzen hasiko gara. Horretarako, arrautza gorringo eta zuringoak bi ontzitan banatu. Azukrearen erdia (1,5 koilarakada) gorringoak ditugun ontzira bota, eta ongi nahastu.

6

Ondoren, zuringoak irabiatzen hasi. Ongi harrotuak daudenean, gainontzeko azukrea (1,5) gehitu.

7

Zuringoak gorringoekin nahastu, eta, ondoren, irina gehitu eta nahastu.

8

Labean dugun flana atera —erdi egina egongo da oraindik—. Bizkotxo masa gehitu gainean, eta berriz ere labean sartu, beste bost bat minutuz.

8

Ondoren, labetik atera, eta, flana hoztu denean, moldetik atera. Horrela, bizkotxoak gainean duen karamelua xurgatuko du, eta tarta freskagarri bezain goxoa geratuko zaigu.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Izan zaitez BERRIAlaguna

Irakurtzen ari zaren edukia libre ematen jarraitu nahi dugu. Euskaraz informatzea da gure eginkizuna, zure eskubidea. Sareko irakurlea bazara, konprometitu zaitez irakurtzen ari zarenarekin. Geroa zugan.

Izan zaitez BERRIAlaguna
S: