Elikadura. Errezeta

Gazta tarta marrubi saltsarekin

ANDONI CANELLADA / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez -

2011ko martxoak 19
OSAGAIAK

Tartaren oinarria

200 ml esnegain

200 gr Mascarpone gazta

Kazokada bat pastel krema

100 gr azukre

Saltsarako:

100 gr marrubi

100gr saltsarako azukre

Limoi bat

Lehenengo, marrubi saltsa prestatuko dugu. Horretarako, marrubiak garbitu, laurdenetan moztu eta limoi baten zukuaz eta 100 gr azukrerekin batera ordu batez ontzi batean eduki. Ondoren, turmisa pasa eta gorde.

Tartaren oinarria erositakoa edo geuk egindakoa erabil dezakegu. Gaurkoan, erositakoa erabiliko dugu. Oinarri hori laberako egokia den molde batean ipini, aluminiozko papera haren gainean jarri eta garbantzu batzuk paperaren gainean ipini pisu modura. Aurrez labea berotu, eta ordu erdi batez 170 gradutan egosi.

Labetik atera, eta hozten utzi. Ontzi batean esne gaina eta azukrea biak batera nahastu, eta ondo irabiatu ondoren altxatu eta esne gaina gogortu egingo da.

Beste ontzi batean, Maskarpone gazta eta pastel krema kazokada bat ondo nahastu, eta, ondoren, esne gain harrotua gehitu. Poliki-poliki nahastu. Maskarpone gazta bilatzeko arazorik baduzue, Philadelphia edo antzeko gaztaren bat erabil daiteke.

Lortu berri dugun gazta krema labetik atera dugun moldean bertan daukagun oinarrian zabalduko dugu. Eta hozkailuan ordu pare batez hozten utziko dugu.

Ondoren, zatiak moztu, eta aurretik prestatu dugun marrubi saltsarekin apaindu.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Izan zaitez BERRIAlaguna

Irakurtzen ari zaren edukia libre ematen jarraitu nahi dugu. Euskaraz informatzea da gure eginkizuna, zure eskubidea. Sareko irakurlea bazara, konprometitu zaitez irakurtzen ari zarenarekin. Geroa zugan.

Izan zaitez BERRIAlaguna