Elikadura. Errezeta

Berruenda milorria piperrekin

JUAN CARLOS RUIZ / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez -

2014ko otsailak 15

OSAGAIAK

4 pertsonarentzako osagaiak:

Berruenda kilo bat.

Bi pipermorro.

Tipulin bat.

Hiru baratxuri ale.

Olio oliba birjina.

Perrexila.

Lehenik, hoberena izango litzateke arrandegian hezurrik gabeko berruenda bat erostea, hala errazagoa egingo baitzaigu.

Etxean gaudela, labea berotzen ipiniko dugu, 220 gradutan. Pipermorroak labeko erretilu batean ipini, eta labean sartuko ditugu ordu erdi batez. Ondoren, atera, eta epeltzen utziko ditugu.

Bitartean, berruenda xerra finetan moztu. Ahal bada, xerra guztiak neurri bertsuan moztu. Ondoren, xerrak labeko beste erretilu batean ipini, gatz pitin bat bota, eta olioz estaliko ditugu.

Labea beroa dugunean, bertan sartu. Sartzearekin batera, labea itzali egingo dugu, eta 15 bat minutuz eduki. Horrela, arraina oso suabe eginez joango da.

Denbora hori pasatzean, labetik atera. Piperrak zuritu, eta, ondoren, arrainen xerra neurri bertsuko pusketatan moztu.

Gero, tipulina puska txikietan moztuko dugu, eta zartagin batean, olio zorrotada baten laguntzaz, erregosten ipiniko dugu su ertainean, gatz pitin batekin.

Baratxuri aleak zuritu, txikitu, eta zartagin horretara gehitu. Guztia 15 bat minutuz erregosi.

Platera muntatzen hasteko, lehenik piper xerra bat eta gatz lodi pixka bat jarri berruenda xerraren gainean, eta, ondoren, tipulin erregosi koilarakada bat eta berriro beste arrain xafla bat; jarraian, piperra.

Errepikatu pauso horiek, hiru pisuko milorria osatu arte. Segidan, milorri gehiago osatu gainontzeko osagaiekin.

Bukatzeko, guztiak egin ondoren, olio zorrotada bat botako diogu gainetik. Errezeta hau izugarri goxoa geratzen da beroan nahiz hotzean.

Goizeko buletina

BERRIAren papereko edizioaren gai nagusiak biltzen ditu egunero (astelehenetan salbu). Goizean goiz iristen da zure posta elektronikora.

Albiste gehiago

Nekane Murga Jaurlaritzako Osasun sailburua agerraldi batean. ©Javier Etxezarreta/EFE

Murga: «Hau bigarren olatua da»

Olatz Esteban Ezkati

Azken orduetan nabarmen ugaritu dira kasuak Hego Euskal Herrian: 419 positibo atzeman dituzte, atzo baino 108 gehiago.

Bastidan, mahats bilketa, 2018an. ©Jaizki Fontaneda / Foku

Araban ere PCRak egingo dizkiete sasoikako langileei

Berria

Arabako Errioxan mahats bilketan 2.500 eta 3.000 langile artean ibiltzea espero da, eta Jaurlaritzak baieztatu du aukera hori aztertzen ari direla. Nafarroak sasoikako langileei eginiko lehen proben emaitzak jaso ditu: denek negatibo eman dute.

Azkaineko (lapurdi) eskolako sartzea, itxialdiaren ondotik. ©Guillaume Fauveau

Bidarteko udalekua itxi dute langile batek positibo eman duela eta

Oihana Teyseyre Koskarat

31 haur izan dira kontaktu zuzenean. Udalekua hetsirik egonen da bi egunez gutxienez. Maskara derrigortu dute Bidarten, Ezpeletan, Getarian (Lapurdi) eta Donibane Garazin.

Aguraingo plaza. ©Aritz Loiola/FOKU

Aguraingo Kokolo eta Donostiako Ramuntxo Berri tabernetan izan direnei proba egitera joateko eskatu die Jaurlaritzak

Berria

Agurainen, uztailaren 29tik abuztuaren 2ra han egon zirenei egin die deia; Donostian, berriz, uztailaren 26tik abuztuaren 3ra egondakoei.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Izan zaitez BERRIAlaguna

BERRIAlagunei esker eskaintzen dugu balioz osatutako informazioa. Egizu ekarpena gure eginkizunarekin segi dezagun.

Izan zaitez BERRIAlaguna