Elikadura. Errezeta

Odolki albondigak eta azalorea

ANDONI CANELLADA / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez -

2011ko martxoak 12
OSAGAIAK

4 pertsonarentzako osagaiak:

Arroz odolki bat

Azalore eder bat

Bi baratxuri ale

Oliba olio birjina

Gatza

Lehenik, azalorea garbituko dugu eta labana baten laguntzaz pusketa txikiak aterako ditugu.

Gero, kazola bat urez bete, gatzatu eta irakiten jarriko dugu. Irakiten hastean azalorea bota, eta 15-20 bat minutuz irakiten eduki, eta uretatik atera eta gorde.

Ondoren, eskulana dator: odolkiari hestea kenduko diogu, eta zentimetro bateko xerratan moztuko dugu odolki guztia. Gero, xerra bakoitza hartu, eta kanikatxo batzuk egingo ditugu orea izango balitz bezala. Lantxo honetan, etxeko txikienek ere lagun dezakete.

Azkenik, zartagin zabal bat hartu, sutan ipini, eta oliba olio txorrotada bat bota.

Segidan, baratxuri ale xerratuak gehitu, eta, gorritzean, azalorea eta odolki kanikatxoak bota. Guztia bost bat minutuz frijitu.

Prest daukagu mahaira zerbitzatzeko.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna