Errezeta

Kantauriko antxoak juliana entsalada eta piper gorriekin

JUAN CARLOS RUIZ / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez -

2011ko martxoak 26
OSAGAIAK

4 pertsonarentzako osagaiak:

Kantauriko antxoak kilo bat

Lodosako 8 piper

Tipulina 1

Letxuga 1 (Haritz hosto motakoa)

Oliba olio birjina

Sagardo ozpina

Modenako ozpina

Limoi erdiaren zukua

Gatza



Lehen pausoan, antxoak garbitu eta hezurrak kendu. Baita buztana ere. Modu horretan, antxoa bakoitzetik bi xerra lortuko ditugu. Xerra guztiak labeko erretilu batean ipini, bata bestearen segidan. Ondoren, gatz pitin bat bota guztiei, baita oliba olio txorrotada bat ere. Labea aurrez berotuta izango dugu, eta sartu bertan antxoak 2 minutuz 200 gradutan.

Ditugun barazkiak garbitu, eta juliana moduan moztu. Ontzi batean barazki pusketa guztiak nahastu, gatza bota eta oliozpinduko dugu: Modenako ozpina bi koilarakada, limoi erdiaren zukua, sagardo ozpin koilarakada bat eta sei koilarakada oliba olio. Hori dena ongi nahastu.

Antxoak labetik atera, eta, argazkian ikusten den moduan, plateretan antxoak banatu, eta erdian, juliana entsalada kokatu.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Izan zaitez BERRIAlaguna

Irakurtzen ari zaren edukia libre ematen jarraitu nahi dugu. Euskaraz informatzea da gure eginkizuna, zure eskubidea. Sareko irakurlea bazara, konprometitu zaitez irakurtzen ari zarenarekin. Geroa zugan.

Izan zaitez BERRIAlaguna