Xabi Alonsoren txaleta, artxiboko irudi batean. BERRIA

Eraikinak botatzeko bide malkartsua

Olatz Silva Rodrigo
Epaitegiek legez kanpoko eraikinak botatzeko aginduak ematen dituzten arren, hainbat urte luzatzen da batzuetan agindu horiek betearazteko prozesua. Javier Olaberri abokatuaren esanetan, «mundu guztiak ahal duen guztia egiten du eraisketa gerta ez dadin».
14 Orduko Ibilaldia lehen aldiz osatu zuten mendizaleak. PACO TUDURI

Ehun urteko txangoa, argazkiz argazki

Ramon Olasagasti
1925eko ekainaren 7an egin zuten lehen aldiz 14 Orduko Ibilaldia hamalau mendizalek. Mendeurrena dela eta, erakusketa zabaldu dute Tolosako Aranburu jauregian. Ekainaren 5ean, berriz, hitzaldia eta bideo emanaldia izango dira.
(ID_17466905104095) (/EZEZAGUNA) Euskaraldiaren gune ibiltaria, maiatzaren 7an, Oñatin

«Euskaraldia ez da helburua, tresna bat baizik»

Odile Bourguignon Goñi
Maiatzaren 15etik 25era bitarte iraungo du Euskaraldiak. Herriz herri dabil gune ibiltaria, eta askotariko jarduerak antolatu dituzte Gipuzkoako herrietan. Hamaikako taldeak osatzen ari dira.
Iazko Domusa Teknik mendi lasterketa, Azpeitian. ROMAN AZKUE

Mendira joko dute mila lagunek

Andoni Elduaien
Domusa Teknik mendi lasterketak egingo dira bihar, Azpeitian: 40 MLK eta 15 MLK. Proba luzean, Espainiako Ultratrail Running Txapelketa ere izango da. Geroz eta emakume gehiagok parte hartzen dute bi probetan.
(ID_14512776) (Gorka Rubio/@FOKU) 2024-12-13, Donostia. Aurrekontu eztabaida Gipuzkoako Batzar Nagusietan, irudian  13-12-2024, San...

Gipuzkoan ere onartu dute zerga berrikuspena

Iosu Alberdi
EAJren, PSE-EEren eta Ahal Dugu-ren aldeko botoekin onartu dute berrikuspena. EH Bilduk eta PPk kontra egin dute. Itziar Agirre Ogasun diputatuaren esanetan, berrikuspena Araban, Bizkaian eta Gipuzkoan onartuta «beste fase bat» hasiko da.
Basque Culinary Centerreko ikasleak, euren baratzeko babak aletzen, aste honetan, Donostian. ANDONI CANELLADA / FOKU

Nola kozinatzen den baratze bat

Enekoitz Telleria Sarriegi
Duela lau urte jarri zuten baratze ekologikoa Basque Culinary Centerren. Ikasleek lurretik sukaldera eta sukaldetik mahaira dagoen bidea jorratzen dute han. Baratze horretako produktuekin egindako menu berezia osatu dute.
Nabarmenduak
Interesgarria izango zaizu
Kazetaritza propio eta independentearen alde, 2025 amaierarako 3.000 irakurleren babes ekonomikoa behar du BERRIAk.